Papiersoorten

De papierkeuze maakt jouw kaart helemaal compleet. Wij hebben 2 mooie en stevige papiersoorten in ons assortiment, beide van hoge kwaliteit. Elke papiersoort heeft zijn unieke uitstraling en bepaalt zo hoe je ontwerp er uiteindelijk uit komt te zien.

 

 

Natuurkarton

Wil je een stevig kaartje met een matte uitstraling? Dan is natuurkarton voor jou de beste keuze. Natuurkarton is een hagelwitte kartonsoort, alle kleuren worden mooi en krachtig en de achtergrond blijft helder wit. Deze 340 grams papiersoort is lekker stevig en wordt bij kaarten het meest gebruikt.

★ 340 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Matte uitstraling
★ Meest gebruikte papiersoort
★ Geschikt voor alle soorten kaarten

 

Fotokaart

Dit papier geeft je een kaartje een mooie hoogglansafwerking, zoals je dat kent van ansichtkaarten. De kaart wordt gedrukt op een stevige kartonsoort met aan de buitenzijde een hoogglans laminaat afwerking. De fotokaart-papiersoort is niet spierwit maar heeft een warme ondertoon, hierdoor worden de kleuren van je kaart ook wat warmer. Zoals de naam het aangeeft is deze papier soort zeer geschikt voor kaarten met foto’s.

★ 300 grams
★ Stevige papiersoort 
★ Hoogglansafwerking aan de voorkant en een matte binnenzijde
★ Warme kleuren
★ Geschikt voor alle soorten kaarten, vooral kaarten met foto’s

 

Papiersoort uitproberen met een proefdruk

Wil je zien hoe je kaart ontwerp er in het écht uit komt te zien? Maak dan een proefdruk voor maar € 1. Kaartontwerpen en kleuren kunnen per papiersoort anders overkomen. Wil je het papier eerst zien voordat je alle kaarten gaat bestellen? Dat kan! Bij je bestelling van je proefdruk ontvang je een setje met voorbeelden van alle papiersoorten en envelop kleuren.

 

FSC® certificering

Al onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Het FSC-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties.
Lees hier alles over FSC.